Wijnkaart - Rode wijnen

Rode wijnen / Rose wijnen / Witte wijnen / Dessert wijnen

Huiswijn                                

Borgia – Garnacha – Campo Di Borja DO

 

Karaktervolle wijn die past bij elk vleesgerecht. Deze wijn kan ook koel geserveerd worden.

 

Bordeaux Château Hautes Terres                                                          

 

Rasechte Bordeaux zonder complexen en zonder houtlagering. Mooi geïntegreerd fruit van de Merlot, ondersteund door de Cabernets. Lekker bij vlees.

 

Château La Brie élevé en fût de chêne Bergerac                       

 

Het animale karakter van Malbec komt mooi naar voor. Een wijn voor iemand die van uitgesprokenheid houdt. Zeer mooi bij pikante gerechten.

 

Pomerol Château du Domaine de l’Eglise                                      

 

Nergens wordt de Merlot-druif zo getypeerd als in Pomerol, dit dankzij de terroir van ijzer en kalk alsook door de vinificatie. Dit is een van de groteren der aarde. Wie zich dit kan veroorloven heeft een prachtige wijn op tafel.

 

Rioja DOC Bodegas Beronia – Tempranillo, barrel fermented   

 

Wie zich echt wil laten verrassen door pure passie en romantiek in het glas kiest voor deze wijn. Warm, vol, eindeloos, tot in de late uurtjes van de nacht. Geen Bordeaux in deze prijsklasse die dit evenaart.

 

Chateau L’Ermitage “Jérôme Castillon”                                           

 

De betoverende uitlopers van de Rhône geven hier de lokale druiven een geweldige intensiteit. Een stevige, gebalanceerde wijn gemaakt door een uiterst toffe kerel. De Jérôme.

 

Salice Salentino - Torrevecchia – Puglia                                          

 

De Negroamaro- en Malvasia Negrodruif maken van deze wijn een unicum. Volumineus, hartverwarmend en origineel. Italiaanse vurigheid in de fles.

 

Spanje Finca Constacia Parcela 23 Tempranillo                           

 

Een wijn van één wijnperceel, het fameuze perceel 23. De coördinaten staan op de fles en je Googlet je zo in de wijngaard. Finesse, vol en fluweelstrelend op de tong. Deze wijn combineert zich excellent met kruidige, pikante gerechten of alle roodvlees gerechten.

 

Luis Filipe Edwards – Cabarnet Sauvignon – Colchagua Valley  

 

Deze donkerode Chileen heeft de perfecte balans tussen zachte tanines, eikaroma’s, subtiele toetsen van vanille en rijpe rode vruchten.

 

Malo Tojo – Peninsula de Sétubal – Portugal –

Castelao, Touriga Nacional, Aragonese                                             

 

Elegante rode portugees waar men rode vruchten, eucalyptus en vanille in herkend,

pittig maar toch een zachte afdronk.